STUART KNOWLEDGE SESSION #1: QUANTUM COMPUTING

Quantum Computing.

We horen al jaren dat het in aantocht is. Maar wat is het juist?
Iedere maand lezen we veelbelovende artikels over hoe we steeds dichter bij een stabiele quantum computing oplossing komen die allerlei problemen kan aanpakken aan een ongeziene snelheid.

Maar lost quantum computing dan al onze problemen op? Zal het ook onze databanken sneller doen draaien en maakt het Grafische processors (GPU’s) overbodig?

En wat met encryptie? Moeten we al onze huidige standaarden overboord gooien? Of is er een manier om toch veilig online transacties te blijven doen die niet door de groten der aarde in een oogwenk ontcijferd kunnen worden?

Tijdens een boeiend en interactief webinar praatte Thomas Van Vaerenbergh van Hewlett Packard Labs ons bij op het gebied van quantum computing.

Replay bekijken? Laat je gegevens hier achter

Spreker Thomas van Vaerenbergh

Thomas van Vaerenbergh

Thomas is een onderzoeker in het Large-Scale Integrated Photonics Lab van Hewlett Packard Labs. Sinds 2014 onderzoekt hij er hoe silicon photonics, een ultra-efficiënte en goedkope communicatietechnologie, kan gebruikt worden als een platform om berekeningen te versnellen. Hij is gefascineerd hoe de eigenschappen van licht verscheidene toepassingen in artificiële intelligentie, quantum computing en combinatoriele optimalisatieproblemen ten goede kunnen komen. Voor hij bij Labs begon, studeerde Thomas toegepaste natuurkunde aan de UGent, en hij behaalde er een doctoraat in de fotonica over optische gepulste neuronen in 2014. In 2015 ontving hij de Alcatel Lucent-Bell prijs voor zijn proefschrift.

 

Webinar partner

Dit webinar is onderdeel van de Stuart Knowledge Sessions, een reeks interactieve webinars vol verdieping en inspiratie voor IT professionals. Deelnemers krijgen de mogelijkheid om vragen te stellen aan een expert in een bepaald vakgebied. Hiermee wil Stuart IT professionals de mogelijkheid bieden om in korte tijd hun kennis over een bepaald topic te boosten.

Bekijk hier de andere webinars

“Ik vond het alvast boeiend om te volgen en vind het een heel geslaagd concept dat je daar neerzet, waarbij je waarde creëert door innovatie tot zijn essentie te herleiden, zonder het commerciële daarin te betrekken, en ook de gevoeligheden niet uit de weg gaat. De setting en dynamiek die wordt bereikt tijdens de sessie, door het heel professioneel en interactief te maken, heeft zeker ook meerwaarde voor het kijkend publiek. Ik kijk alvast uit naar de volgende sessies.” – Joeri

OVER STUART

Alles draait bij ons om het ondersteunen van de flexibiliteit die bedrijven vandaag de dag nodig hebben. Dit doen we door een cloudpartner te zijn.

‘De cloud’ betekent voor iedereen iets anders, en iedereen trekt ook naar de cloud met een ander doel. Net om die reden noemen wij onszelf een cloudpartner en geen cloudprovider.

Wij streven er naar meer te doen dan enkel een juiste oplossing te zoeken. Onze mensen zijn bij u ter plaatse en staan u bij in het ganse proces van testen, uitrollen en ondersteunen. Dit alles in een veilige omgeving en met een continue bereikbaarheid.

Meer weten over wat we voor u kunnen betekenen?

Neem nu contact op