Back-up en flexibiliteit dankzij vertrouwen en partnership

Flexibiliteit en kost-effectiviteit staan hoog op het prioriteitenlijstje. Gimv zocht dan ook een oplossing waarbij het zelf geen infrastructuur moest aanschaffen en onderhouden.

8 sep, 2016 Kirsten Ujvari

Gimv is een naam als een klok. Ze is in heel Europa actief en heeft reeds drie decennia ervaring in private equity en venture capital. De organisatie, met hoofdkantoor in Antwerpen en satellietkantoren in Den Haag, Parijs en München, beheert momenteel 1,8 miljard euro activa en stelt 110 medewerkers tewerk.

Voor Stuart op het toneel kwam, back-upte Gimv haar data op de klassieke manier, met een eigen datacenter in Antwerpen en fysieke tapes die extern werden bewaard.

Back-up, disaster recovery en flexibiliteit

Kristof Poppe, verantwoordelijk voor alle IT en telecom bij Gimv: “Uptime is voor ons van cruciaal belang. Sommige deals hangen af van het al dan niet aankomen van een bepaalde email. We kunnen het ons niet permitteren om een serieuze downtime te hebben. Daarom zetten we ook sterk in op een hoge beschikbaarheid van onze systemen en zeer correcte en werkende back-ups van onze infrastructuur.”

Naast beschikbaarheid en back-ups, is disaster recovery van vitaal belang. Kristof Poppe: “ Mocht een calamiteit zich voordoen, moet onze infrastructuur meteen terug up and running zijn. Niet alleen het aantal recovery punten is dus belangrijk, maar ook de tijd die het kost om onze data te herstellen.”

Flexibiliteit en kost-effectiviteit staan hoog op het prioriteitenlijstje. Gimv zocht dan ook een oplossing waarbij het zelf geen infrastructuur moest aanschaffen en onderhouden.

Een partner die meedenkt

Vanuit die bedrijfsbehoeften ging Gimv de markt op, op zoek naar een externe Cloud partner. “Van in het begin was er een zeer goede klik met de mensen van Stuart”, zegt Kristof Poppe. “We zochten naar een partij die meer doet dan enkel storage en processorkracht aanbieden. Een partner die meedenkt en begeleidt. Dat was zeker belangrijk omdat we in de toekomst ook onze productie-servers extern willen draaien.”

Pepijn Palmans, Managing Director van Stuart, verduidelijkt: “De vraag van Gimv past mooi bij onze bedrijfsfilosofie. Data wordt niet gewoon overgezet, maar we zorgen ook voor begeleiding van A tot Z. Door ons ‘pay per use’-model kunnen resources naar gelang de vraag heel flexibel worden toegevoegd of afgebouwd.”

Concreet

Gimv gebruikt Veeam als lokale back-up software. Stuart is Veeam Cloud Partner, hierdoor kan Stuart heel eenvoudig de lokale data kopiëren naar hun eigen datacenter. Elke vijftien minuten wordt elke stukje nieuwe data geback-upt.

Pepijn Palmans: “We bieden een totaaloplossing aan. We voorzien niet alleen de mogelijkheid om de back-ups in onze omgeving op te slaan maar ook om ze onmiddellijk opnieuw op te starten mocht het datacenter van Gimv in Antwerpen uitvallen. Bovendien hebben we dit proces geautomatiseerd waardoor zij met een minimale downtime terug operationeel zijn.”

“We vertrouwen in Stuart.”, sluit Kristof af. “Hun technische kennis en bereidheid om mee in ons verhaal te stappen gaven de doorslag. We hebben nog een mooi traject met hen af te leggen. We bekijken nu met hen de mogelijkheden om enkel nog de Cloud te gebruiken voor onze productie-servers. Dit zal ons niet enkel ontlasten maar ook meer kost-efficiëntie brengen in de toekomst.”

Deel dit artikel

Facebook Twitter Linkedin